Anunt concurs recrutare 19.07.2021 proba scrisa

ANUNŢ CONCURS

 

În conformitate cu prevederile  Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 183/2020 privind desfăşurarea pe perioada stării de alertă a concursurilor pentru ocuparea posturilor vacante din cadrul instituţiilor şi autorităţilor publice, aprobată prin Legea nr. 33/2021 şi ale art. 618 alin. (1) lit. b) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare, Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Timiş organizează concurs de recrutare pentru ocuparea funcțiilor publice de execuție vacante de:

– consilier, clasa I, grad profesional superior în cadrul Circumscripții Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Oficiale Făget – 1 post;

– consilier, clasa I, grad profesional superior în cadrul Circumscripții Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Oficiale Topolovățu Mare – 1 post;

– consilier, clasa I, grad profesional debutant în cadrul Serviciului Control Oficial Sănătate și Bunăstare Animală – 1 post.

Durata normală a timpului de muncă este de 8 ore/zi, 40 ore/săptămână.

 

Calendarul de desfășurare a concursului:

  1. proba scrisă,în data de 19.07.2021, ora 10.00, la sediul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Timiș din Timișoara, str. Surorile Martir Caceu nr.4, sala de ședințe.
  2. proba interviu,în termen de maximum 5 zile lucrătoare de la data susținerii probei scrise, la sediul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Timiș din Timișoara, str. Surorile Martir Caceu nr.4, doar acei candidați care au obținut la proba scrisă minimum 50 puncte.

 

Candidaţii vor depune dosarele de înscriere la concurs în termen de 20 de zile de la data publicării anunțului pe pagina de internet a instituției și pe site-ul Agenției Naționale a Funcționarilor Publici, în perioada 18.06.202107.07.2021 (inclusiv) la sediul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Timiș, Timișoara, str.Surorile Martir Caceu nr.4, de luni până joi între orele 8,30-17,00 și vineri între orele 8,30-14,30.

Adresa de corespondență: Timișoara, str. Surorile Martir Caceu nr.4, telefon/fax: 0256-204.911.

E-mail: office-timis@ansvsa.ro.

Persoana de contact – Lidia Cristina Stana – consilier superior Compartimentul Juridic și Resurse Umane, telefon 0256-204.911 int.107.

Formular de inscriere la concurs

CONDIȚII DE PARTICIPARE:

Condiții generale:

Candidaţii trebuie să îndeplinească condiţiile generale prevăzute de art. 465 alin. (1) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare.

 

Condiții specifice pentru participarea la concurs – consilier, clasa I, grad profesional superior în cadrul Circumscripții Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Oficiale:

Condiții de studii: Studii universitare de licență absolvite cu diplomă de licență sau echivalentă în domeniul fundamental științe biologice și biomedicale, ramura de știință medicină veterinară domeniul de licență medicină veterinară, specializarea medicină veterinară;

Condiții de vechime: minimum 7 ani vechime în specialitatea studiilor necesare exercitării funcției publice.

 

Condiții specifice pentru participarea la concurs – consilier, clasa I, grad profesional debutant în cadrul Serviciului Control Oficial Sănătate și Bunăstare Animală:

Condiții de studii: Studii universitare de licență absolvite cu diplomă de licență sau echivalentă în domeniul fundamental științe biologice și biomedicale, ramura de știință medicină veterinară domeniul de licență medicină veterinară, specializarea medicină veterinară;

Condiții de vechime: nu sunt necesare.

 

DOSARUL DE ÎNSCRIERE LA CONCURS trebuie să conțină în mod obligatoriu documentele prevăzute la art.49 din Hotărârea Guvernului nr.611/2008 pentru aprobarea normelor privind organizarea și dezvoltarea carierei funcționarilor publici, cu modificările și completările ulterioare:

  • Formularul de înscriere
  • Curriculum vitae, modelul comun european
  • Copia actului de identitate
  • Copii ale diplomelor de studii, certificatelor și altor documente care atestă efectuarea unor specializări și perfecționări
  • Copia carnetului de muncă și după caz, a adeverinței eliberate de angajator pentru perioada lucrată, care să ateste vechimea în muncă și, după caz, în specialitatea studiilor necesare ocupării funcției publice
  • Adeverința care atestă starea de sănătate corespunzătoare, eliberată cu cel puțin 6 luni anterior derulării concursului de către medicul de familie al candidatului
  • Cazierul judiciar
  • Declarație pe propria răspundere sau adeverință care să ateste calitatea sau lipsa calității de lucrător al Securității sau colaborator al acesteia.

Copiile de pe actele de mai sus se prezintă în copii legalizate sau însoţite de documentele originale, care se certifică pentru conformitate cu originalul de către secretarul comisiei de concurs.

 

BIBLIOGRAFIE/TEMATICĂ

– consilier, clasa I, grad profesional superior în cadrul Circumscripții Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Oficiale

 

  1. Constituţia României, republicată;

Titlul II-Drepturile, libertăţile şi îndatoririle fundamentale, Titlul III-Autorităţile publice;

  1. Titlul I şi II ale părţii a VI-a din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 57/2019, cu modificările şi completările ulterioare;
  2. Ordonanţa Guvernului nr.137/2000 privind prevenirea şi sancţionarea tuturor formelor de discriminare, republicată, cu modificările şi completările ulterioare;

Norme privind respectarea demnităţii umane, protecţia drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului, prevenirii şi combaterii incitării la ură şi discriminare.

  1. Legea nr. 202/2002 privind egalitatea de şanse şi de tratament între femei şi bărbaţi, republicată, cu modificările şi completările ulterioare;

Egalitatea de şanse şi tratament. Definiţii în această materie. Egalitatea de şanse şi tratament între femei şi bărbaţi în domeniul muncii. Egalitatea de şanse între femei şi bărbaţi în ceea ce priveşte participarea la luarea deciziei. Sesizări/reclamaţii privind discriminarea pe criteriul de sex.

5. REGULAMENTUL  (CE) nr. 625/ 2017 al Parlamentului European și al Consiliului  din 15 martie 2017 privind controalele oficiale  si alte activități oficiale efectuate pentru a asigura aplicarea legislației privind alimentele si furajele , a normelor privind sănătatea și bunăstarea animalelor, sănătatea plantelor și produsele de protecție a plantelor, de modificare a Regulamentelor (CE) nr.999/2001, nr. 396/2005, nr. 1069/2009, nr.1107/2009, nr.1151/2012, (UE) nr.652/2014,(UE) nr. 429/2016 și (UE) nr.2031/2016 ale Parlamentului European și ale Consiliului, a Regulamentelor (CE) nr.1/2005 și (CE) 1099/2009 ale Consiliului și de abrogare a Regulamentelor (CE) nr.854/2004 și (CE) nr.882/2004 ale Parlamentului European și ale Consiliului, precum și a Directivelor 89/608/CEE,89/662/CEE, 90/425/CEE,92/496/CEE, 96/23/CEE și 97/78/CE ale Consiliului și a Deciziei 92/438/CEE a Consiliului (Regulamentul privind controalele oficiale).

–  Norme  generale privind controalele oficiale;

– Obligațiile operatorilor;

– Norme specifice privind controalele oficiale și pentru acțiunile care trebuie intreprinse  de către autoritățile competente în legatură cu cerințele în materie de bunăstare a animalelor

– Certificarea oficială;

– Acțiuni întreprinse de autoritățile competente și sancțiuni- Măsurile în cazul constatării unui caz de neconformitate.

  1. REGULAMENTUL DELEGAT (UE) 2020/687 AL COMISIEI din 17 decembrie 2019 de completare a Regulamentului (UE) 2016/429 al Parlamentului European și al Consiliului în ceea ce privește normele de prevenire și control al anumitor boli listate

Definiții;

Obligațiile operatorilor în caz de suspiciune a prezenței unei boli de categoria A la animale deținute într-o unitate;

Zone de restricții temporare în caz de suspiciune a prezenței unei boli de categoria A la animalele terestre deținute într-o unitate;

Măsuri de control al bolilor în cazul confirmării oficiale a unui focar de boală de categoria A la animalele deținute într-o unitate;

Măsuri care trebuie aplicate în zona de restricții;

Durata măsurilor de control al bolilor în zona de protecție si  în zona de supraveghere

Condiții pentru autorizarea repopulării unității afectate;

Derogări de la interdicțiile de circulație a animalelor în interiorul zonelor de restricții atunci când se mențin măsuri de restricții;

  1. REGULAMENTUL (CE) NR. 178/2002 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI din 28 ianuarie 2002 de stabilire a principiilor și a cerințelor generale ale legislației alimentare, de instituire a Autorității Europene pentru Siguranța Alimentară și de stabilire a procedurilor în domeniul siguranței produselor alimentare;

Obiectiv și domeniu de aplicare;

– Definiții;

– Principiile generale ale legislației alimentare;

– Cerințe privind siguranța produselor alimentare;

– Cerințe privind siguranta hranei pentru animale;

– Trasabilitatea;

– Responsabilități în domeniul produselor – alimentare  operatorii cu activitate în domeniul hranei pentru animale/ operatorii din sectorul alimentar;

– Sistemul rapid de alertă.

  1. Regulamentul (CE) nr. 852/2004 al Parlamentului European și al Consiliului din 29 aprilie 2004 privind igiena produselor alimentare;

– Domeniul de aplicare;

– Cerințe sanitare generale și speciale;

– Analiza riscurilor și a punctelor critice de control;

– Producția primară;

– Anexa II – Cerințe sanitare generale aplicabile tuturor operatorilor din sectorul alimentar (cu excepția cazurilor în care se aplică anexa  I).

  1. REGULAMENTUL (CE) NR. 853/2004 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI din 29 aprilie 2004 de stabilire a unor norme specifice de igienă care se aplică alimentelor de origine animală;

Anexa II

– SECȚIUNEA I – Marca de identificare;

– SECȚIUNEA II- Obiectivele procedurile bazate pe analiza riscurilor și puncte de control decisiv;

– SECȚIUNEA III – Informații privind lanțul alimentar;

– SECȚIUNEA IV – Cerințe aplicabile alimentelor congelate de origine animală;

– SECȚIUNEA IX – Lapte crud, colostru, produse lactate și produse pe bază de colostru;

  1. Regulamentul (CE) nr. 1/2005  privind protecția animalelor în timpul transportului si al operațiunilor conexeși de modificare a Directivelor 64/432/CEE și 93/119/CE și a Regulamentului (CE) nr. 1255/97

– Condiții generale pentru transportul de animale;

– Documentația de transport;

– Obligații de planificare pentru transportul de animale;

– Cerințele pentru autorizațiile de transport pentru călătorii de lunga durată ;

– ANEXA I

CAPITOLUL I – Adecvarea pentru transport ;

CAPITOLUL II – Mijloace de transport- Dispoziții aplicabile tuturor mijloacelor de transport;

CAPITOLUL II – Practici de transport ;

  1. Încărcare, descărcare și manipulare- Manipularea/Separarea;
  2. În timpul transportului;
  3. REGULAMENTUL (CE) NR.1069/2009 de stabilire a unor norme sanitare privind subprodusele de origine animală și produsele derivate care nu sunt destinate consumului uman (Regulament privind subprodusele de origine animală);

– Materialul de categoria 1;

– Materialul de categoria 2;

– Materialul de categoria 3;

– Restricții de utilizare ;

– Eliminarea și utilizarea materialului de categoria 3;

– Scopuri furajere speciale;

– Secțiunea 2 – Autorizarea și înregistrarea – Cerințe generale de igiena;

– Secțiunea 3- Verificările proprii și analiza riscurilor și punctele critice de control- Analiza riscurilor și punctele critice de control;

  1. REGULAMENTUL (UE) NR.142/2011 al Comisiei din 25 februarie  de punere în aplicare a Regulamentului (CE)nr.1069/2009 al Parlamentului European și al Consiliului de stabilire a  unor norme sanitare privind subprodusele de origine animală și produsele derivate care nu sunt destinate consumului uman  și de punere în aplicare a Directivei 97/78/CE a Consiliului în ceea ce privește anumite probe și produse care sunt scutite de la controalele sanitar-veterinare la frontieră în conformitate cu directiva menționată

– Norme speciale privind hrănirea animalelor;

– Restricții privind introducerea pe piața a anumitor subproduse de origine animală și produse derivate din motive de sănătate publică și animală;

– Cerințe generale privind incinerarea și coincinerarea

– Instalații de incinerare și coincinerare de mare capacitate/capacitate mică;

  1. Regulamentului (CE) nr. 2073/2005 privind criteriile microbiologice pentru produsele alimentare;

 Norme speciale privind testele și prelevarea de probe;

– Rezultate nesatisfăcătoare;

– Prelevarea de probe bacteriologice în abatoarele și unitățile de producție a cărnii tocate și a preparatelor din carne, a cărnii separate mecanic și a cărnii proaspete- Norme de prelevare a probelor pentru carcasele de bovine, porcine, ovine, caprine și cabaline. Reguli de prelevare pentru carcasele de pasare și pentru carnea proaspătă de pasăre;

– Frecvențele prelevării de probe pentru carcase, carne tocată, preparate din carne, carne separată mecanic și carne proaspătă de pasăre.

  1. Ordinul președintelui Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor10 din 18 februarie 2008 (*actualizat*) privind aprobarea Normei sanitare veterinare care stabileşte procedura pentru marcarea şi certificarea sanitară veterinară a cărnii proaspete şi marcarea produselor de origine animală destinate consumului uman;

Definiții, descrieri marca de sănătate și marca de identificare;

– Marcarea de identificare a produselor de origine animală;

– Marcarea de sănătate a cărnii proaspete;

– Certificarea de sănătate publica veterinară a cărnii proaspete;

– Regiuni anatomice pe care se realizează marcarea de sănătate ;

  1. Ordinul președintelui Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor106/2015cu modificarile ulterioare, privind decontarea actiunilor sanitar-veterinare cuprinse in Programul acțiunilor de supraveghere, prevenire și control al bolilor la animale, al celor transmisibile de la animale la om, protecția animalelor si protecția mediului, de identificare și înregistrare a bovinelor, suinelor, ovinelor, caprinelor;

  – responsabilitățile medicului veterinar de liberă practică împuternicit / reprezentantului legal al societății comerciale;

  – responsabilitățile medicului veterinar oficial al circumscripției sanitare-veterinare și pentru siguranța alimentelor ;

  – responsabilitățile Serviciului/ Biroului control oficial sănătate și bunăstare animală din cadrul Direcției Sanitare Veterinare și Pentru Siguranța Alimentelor Județene, respectiv a municipiului București;

  – responsabilitățile Serviciului /Biroului catagrafie, autorizare,înregistrare și evidență informatizată din cadrul Direcției Sanitare -Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor județene , respectiv a municipiului București.

  1. Ordinul președintelui Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor nr.16/2010 pentru aprobarea Normei sanitare veterinareprivind procedura de înregistrare/autorizare sanitar-veterinara a unităților/centrelor de colectare/exploatațiilor de origine și a mijloacelor de transport din domeniul sănătății și al bunăstării animalelor, a unităților implicate in depozitarea și neutralizarea subproduselor de origine animală care nu sunt destinate consumului uman și a produselor procesate, cu modificările și completările ulterioare;

– înregistrarea sanitar-veterinară a unităților care desfășoară activități supuse controlului sanitar-veterinar și a mijloacelor de transport animale vii pentru distanțe de până la 65 km

– autorizare sanitar-veterinară a unităților care desfășoară activități supuse controlului sanitar-veterinar și a  mijloacelor de transport animale vii altele decât cele pentru distanțe de până la 65 km;

– autorizarea unităților/centrelor de colectare/exploatațiilor de origine care desfășoară activități de import,export sau comerț intracomunitar cu animale vii, material seminal și embrioni.

  1. Ordinul președintelui Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor111 din 16 decembrie 2008 privind aprobarea Normei sanitare veterinare și pentru siguranţa alimentelor privind procedura de înregistrare sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor a activităţilor de obţinere şi de vânzare directă şi/sau cu amănuntul a produselor alimentare de origine animală sau nonanimală, precum şi a activităţilor de producţie, procesare, depozitare, transport şi comercializare a produselor alimentare de origine nonanimală

– Ce activități cuprinde  producția primară;

– Produsele primare de origine animală destinate vânzării directe;

– Ce reprezintă cantități mici de produse primare de origine animală;

– Obligațiile micilor producători care obțin și expun la vânzare produse primare de origine animală;

– Documente necesare pentru obținerea documentului de înregistrare sanitar-veterinară și pentru siguranța alimentelor  pentru activitățile din unitățile de vânzare cu amănuntul prevăzute în anexa nr.1, din Ordinul ANSVSA nr.111/2008;

– condiții stabilite de legislație pe care trebuie să le respecte operatorii din sectorul alimentar din unitățile  de vânzare cu amănuntul de produse de origine animală și nonanimală ca să se asigure că produsele obținute și comercializate către consumatorul final nu prezintă risc pentru sănătatea publică.

  1. Ordinul președintelui Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor35/2016 privind aprobarea Normelormetodologice de aplicare a Programului acțiunilor de supraveghere, prevenire, control și eradicare a bolilor la animale, a celor transmisibile de la animale la om, protecția animalelor și protecția mediului, de identificare și înregistrare a bovinelor, suinelor,ovinelor, caprinelor și ecvideelor, precum și a Normelor metodologice de aplicare a Programului de supraveghere și control în domeniul siguranței alimentelor;

– Programul pentru monitorizarea, controlul și eradicarea Peste porcine clasice în Romania;

– Programul  de supraveghere a influenței aviare la păsările domestice și sălbatice în România;

– Programe naționale de control al salmonelozelor zoonotice în România;

– Pesta porcină africană;

– Pesta micilor rumegătoare;

– Leucoza enzootică bovină;

– T.B.C;

– Anemia infecțioasa ecvină.

19.Ordinul președintelui Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor nr.83/2014 pentru aprobarea Normei sanitare veterinare privind condițiile de organizare si funcționare a unităților farmaceutice veterinare, precum și procedura de înregistrare sanitară veterinară/autorizare sanitară veterinara a unităților și activităților din domeniul farmaceutic veterinar;

Domeniul de aplicare şi definiţii;

Condiţiile de organizare şi funcţionare a unităţilor farmaceutice veterinare;

 Condiţii generale;

 Farmacia veterinară;

 Punctul farmaceutic veterinar;

20.Ordinul președintelui Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor nr.40/2010 privind aprobarea Normei sanitare veterinare pentru implementarea procesului de identificare și înregistrare a suinelor, ovinelor, caprinelor si bovinelor;

Obligaţii privind transportul animalelor vii;

Obligaţii privind identificarea şi mişcarea animalelor din exploataţiile nonprofesionale;

Termene de identificare;

 Înregistrare ca utilizator SNIIA;

 Înregistrarea sanitar veterinară a mijlocitorilor de afaceri cu animale vii;

 Înregistrarea exploataţiilor;

Obligaţiile proprietarilor de exploataţii comerciale şi exploataţii comerciale de tip A/deţinătorilor de animale din exploataţii nonprofesionale care efectuează activitatea de identificare şi înregistrare prin asociaţiile înregistrate legal;

Obligaţiile mijlocitorilor de afaceri cu animale vii;

Obligaţiile medicului veterinar oficial al circumscripţiei sanitarveterinare şi pentru siguranţa alimentelor privind activitatea din abatoarele de bovine și obligaţiile privind activitatea din abatoare pentru medicul veterinar oficial responsabil cu activitatea din abator.

21.Ordinul președintelui Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor nr.20/195/2018 pentru aprobarea Normei sanitare veterinare privind condiţiile de biosecuritate în exploataţiile de suine

-reguli generale de biosecuritate aplicate in exploatațiile de suine

– Niveluri de biosecuritate I,II,III.

22.Ordinul președintelui Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor nr.21 din 5 martie 2018 pentru aprobarea Normei sanitar-veterinare privind condițiile de biosecuritate în exploatațiile comerciale de păsări, precum și condițiile privind mișcarea păsărilor vii și a subproduselor provenite de la acestea cu modificările și completările ulterioare

 condiţii minime de funcţionare Filtrul sanitar-veterinar ;

 condiţii minime de biosecuritate pentru o exploataţiile comerciale de tip A de păsări; 

documente sanitar-veterinare obligatorii într-o exploataţie comercială de păsări;

 

BIBLIOGRAFIE/TEMATICĂ

– consilier, clasa I, grad profesional debutant în cadrul Serviciului Control Oficial Sănătate și Bunăstare Animală

 

  1. Constituţia României, republicată;

Titlul II-Drepturile, libertăţile şi îndatoririle fundamentale, Titlul III-Autorităţile publice;

  1. Titlul I şi II ale părţii a VI-a din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 57/2019, cu modificările şi completările ulterioare;
  2. Ordonanţa Guvernului nr.137/2000 privind prevenirea şi sancţionarea tuturor formelor de discriminare, republicată, cu modificările şi completările ulterioare;

Norme privind respectarea demnităţii umane, protecţia drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului, prevenirii şi combaterii incitării la ură şi discriminare.

  1. Legea nr. 202/2002 privind egalitatea de şanse şi de tratament între femei şi bărbaţi, republicată, cu modificările şi completările ulterioare;

Egalitatea de şanse şi tratament. Definiţii în această materie. Egalitatea de şanse şi tratament între femei şi bărbaţi în domeniul muncii. Egalitatea de şanse între femei şi bărbaţi în ceea ce priveşte participarea la luarea deciziei. Sesizări/reclamaţii privind discriminarea pe criteriul de sex.

5. REGULAMENTUL  (CE) nr. 625/ 2017 al Parlamentului European și al Consiliului  din 15 martie 2017 privind controalele oficiale  si alte activități oficiale efectuate pentru a asigura aplicarea legislației privind alimentele si furajele , a normelor privind sănătatea și bunăstarea animalelor, sănătatea plantelor și produsele de protecție a plantelor , de modificare a Regulamentelor (CE) nr.999/2001, nr. 396/2005, nr. 1069/2009, nr.1107/2009, nr.1151/2012, (UE) nr.652/2014,(UE) nr. 429/2016 și (UE) nr.2031/2016 ale Parlamentului European și ale Consiliului, a Regulamentelor (CE) nr.1/2005 și (CE) 1099/2009 ale Consiliului și de abrogare a Regulamentelor (CE) nr.854/2004 și (CE) nr.882/2004 ale Parlamentului European și ale Consiliului, precum și a Directivelor 89/608/CEE,89/662/CEE, 90/425/CEE,92/496/CEE, 96/23/CEE și 97/78/CE ale Consiliului și a Deciziei 92/438/CEE a Consiliului (Regulamentul privind controalele oficiale).

–  Norme  generale privind controalele oficiale;

– Obligațiile operatorilor;

– Norme specifice privind controalele oficiale și pentru acțiunile care trebuie intreprinse  de către autoritățile competente în legatură cu cerințele în materie de bunăstare a animalelor

– Certificarea oficială;

– Acțiuni întreprinse de autoritățile competente și sancțiuni- Măsurile în cazul constatării unui caz de neconformitate.

  1. REGULAMENTUL DELEGAT (UE) 2020/687 AL COMISIEI din 17 decembrie 2019 de completare a Regulamentului (UE) 2016/429 al Parlamentului European și al Consiliului în ceea ce privește normele de prevenire și control al anumitor boli listate

Definiții;

Obligațiile operatorilor în caz de suspiciune a prezenței unei boli de categoria A la animale deținute într-o unitate;

Zone de restricții temporare în caz de suspiciune a prezenței unei boli de categoria A la animalele terestre deținute într-o unitate;

Măsuri de control al bolilor în cazul confirmării oficiale a unui focar de boală de categoria A la animalele deținute într-o unitate;

Măsuri care trebuie aplicate în zona de restricții;

Durata măsurilor de control al bolilor în zona de protecție si  în zona de supraveghere

Condiții pentru autorizarea repopulării unității afectate;

Derogări de la interdicțiile de circulație a animalelor în interiorul zonelor de restricții atunci când se mențin măsuri de restricții;

  1. Regulamentul (CE) nr. 1/2005  privind protectia animalelor în timpul transportului si al operatiunilor conexeși de modificare a Directivelor 64/432/CEE și 93/119/CE și a Regulamentului (CE) nr. 1255/97

– Condiții generale pentru transportul de animale;

– Documentația de transport;

– Obligații de planificare pentru transportul de animale;

– Cerințele pentru autorizațiile de transport pentru călătorii de lungă durată ;

– ANEXA I

CAPITOLUL I – Adecvarea pentru transport ;

CAPITOLUL II – Mijloace de transport- Dispoziții aplicabile tuturor mijloacelor de transport;

CAPITOLUL II – Practici de transport ;

  1. Încărcare, descărcare și manipulare- Manipularea/Separarea;
  2. În timpul transportului;
  3. Regulamentul (CE) NR.1069/2009 de stabilire a unor norme sanitare privind subprodusele de origine animală și produsele derivate care nu sunt destinate consumului uman (Regulament privind subprodusele de origine animală);

– Materialul de categoria 1;

– Materialul de categoria 2;

– Materialul de categoria 3;

– Restricții de utilizare ;

– Eliminarea și utilizarea materialului de categoria 3;

– Scopuri furajere speciale;

– Secțiunea 2 – Autorizarea și înregistrarea – Cerințe generale de igiena;

– Secțiunea 3- Verificările proprii și analiza riscurilor și punctele critice de control – Analiza riscurilor și punctele critice de control;

  1. Regulamentul (CE) nr. 999/2001 al Parlamentului European și al Consiliului din 22 mai 2001 de stabilire a unor reglementări pentru prevenirea, controlul și eradicarea anumitor forme transmisibile de encefalopatie spongiformă

 Domeniul de aplicare;

 Interdicții privind hrana animalelor;

 Controlul și eradicarea formelor de EST;

  1. Ordinul președintelui Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor n104 din 19 octombrie 2005 pentru aprobarea Normei sanitare veterinare privind criteriile pentru planuri naţionale de eradicare accelerată a brucelozei, tuberculozei şi leucozei enzootice bovine;

Prevederi specifice referitoare la tuberculoza bovină;

 Prevederi specifice referitoare la leucoza enzootică bovină;

  1. Ordinul președintelui Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor105 din 19 octombrie 2005privind aprobarea Normei sanitare veterinare care introduce măsuri naţionale pentru eradicarea brucelozei, tuberculozei şi leucozei bovine;

 Prevederi tehnice referitoare la bruceloză, tuberculoză şi leucoză;

 

  1. Hotărârea de Guvernnr.1214 din 7 octombrie 2009 privind metodologia pentru stabilirea și plata despăgubirilor ce se cuvin proprietarilor de animale tăiate, ucise sau altfel afectate în vederea lichidării rapide a focarelor de boli transmisibile ale animalelor cu modificările și completările ulterioare;

– lista bolilor pentru care se acordă despăgubiri;

– art.4, art.8, art.9

  1. Ordinul președintelui Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor106/2015,cu modificările ulterioare, privind decontarea acțiunilor sanitar-veterinare cuprinse in Programul actiunilor de supraveghere, prevenire si control al bolilor la animale, al celor transmisibile de la animale la om, protecția animalelor si protecția mediului, de identificare și înregistrare a bovinelor, suinelor, ovinelor, caprinelor;

– responsabilitățile medicului veterinar de liberă practică împuternicit / reprezentantului legal al societății comerciale;

– responsabilitățile medicului veterinar oficial al circumscripției sanitare-veterinare și pentru siguranța alimentelor ;

– responsabilitățile Serviciului/ Biroului control oficial sănătate și bunăstare animală din cadrul Direcției Sanitare Veterinare și Pentru Siguranța Alimentelor Județene, respectiv a municipiului București;

– responsabilitățile Serviciului /Biroului catagrafie, autorizare, înregistrare și evidență informatizată din cadrul Direcției Sanitare -Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor județene, respectiv a municipiului București.

  1. Ordinul președintelui Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor 35/2016 privind aprobarea Normelormetodologice de aplicare a Programului acțiunilor de supraveghere, prevenire, control și eradicare a bolilor la animale, a celor transmisibile de la animale la om, protecția animalelor și protecția mediului, de identificare și înregistrare a bovinelor, suinelor,ovinelor, caprinelor și ecvideelor, precum și a Normelor metodologice de aplicare a Programului de supraveghere și control în domeniul siguranței alimentelor;

– Programul pentru monitorizarea , controlul și eradicarea Peste porcine clasice în Romania;

– Programul  de supraveghere a influenței aviare la păsările domestice și sălbatice în România;

– Programe naționale de control al salmonelozelor zoonotice în România;

– Pesta porcină africană;

– Pesta micilor rumegătoare;

– Leucoza enzootică bovină;

– T.B.C;

– Anemia infecțioasa ecvină.

  1. Ordinul președintelui Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelorn83/2014 pentru aprobarea Normei sanitare veterinare privind condițiile de organizare si funcționare a unităților farmaceutice veterinare, precum și procedura de înregistrare sanitară veterinară/autorizare sanitară veterinară a unităților și activităților din domeniul farmaceutic veterinar;

Domeniul de aplicare şi definiţii;

Condiţiile de organizare şi funcţionare a unităţilor farmaceutice veterinare;

 Condiţii generale;

 Farmacia veterinară;

 Punctul farmaceutic veterinar;

 

  1. Ordinul președintelui Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor nr.40/2010 privind aprobarea Normei sanitare veterinare pentru implementarea procesuluide identificare și înregistrare a suinelor, ovinelor, caprinelor si bovinelor;

Obligaţii privind transportul animalelor vii;

Obligaţii privind identificarea şi mişcarea animalelor din exploataţiile nonprofesionale;

Termene de identificare;

 Înregistrare ca utilizator SNIIA;

 Înregistrarea sanitar veterinară a mijlocitorilor de afaceri cu animale vii;

 Înregistrarea exploataţiilor;

Obligaţiile proprietarilor de exploataţii comerciale şi exploataţii comerciale de tip A/deţinătorilor de animale din exploataţii nonprofesionale care efectuează activitatea de identificare şi înregistrare prin asociaţiile înregistrate legal;

Obligaţiile mijlocitorilor de afaceri cu animale vii;

Obligaţiile medicului veterinar oficial al circumscripţiei sanitarveterinare şi pentru siguranţa alimentelor privind activitatea din abatoarele de bovine și obligaţiile privind activitatea din abatoare pentru medicul veterinar oficial responsabil cu activitatea din abator.

  1. Ordinul președintelui Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor n20/195/2018 pentru aprobarea Normei sanitare veterinare privind condiţiile de biosecuritate în exploataţiile de suine

-reguli generale de biosecuritate aplicate în exploatațiile de suine

– Niveluri de biosecuritate I,II,III.

  1. Ordinul președintelui Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor21 din 5 martie 2018pentru aprobarea Normei sanitar-veterinare privind condițiile de biosecuritate în exploatațiile comerciale de păsări, precum și condițiile privind mișcarea păsărilor vii și a subproduselor provenite de la acestea cu modificările și completările ulterioare

– condiţii minime de funcţionare Filtrul sanitar-veterinar ;

condiţii minime de biosecuritate pentru o exploataţiile comerciale de tip A de păsări; 

documente sanitar-veterinare obligatorii într-o exploataţie comercială de păsări;

 

Atribuții conform fișei de post:

– consilier, clasa I, grad profesional superior în cadrul Circumscripții Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Oficiale

 

  1. controlează în teren corectitudinea şi veridicitatea deconturilor întocmite de medicii veterinari de liberă practică împuterniciţi, privind acţiunile sanitare veterinare şi de identificare şi înregistrare a animalelor, suportate de la bugetul de stat, pe teritoriul de competenţă al circumscripţiei și răspund de luarea măsurilor legale ce se impun pentru realizarea planului cifric;
  2. monitorizează, certifică şi răspund, pe teritoriul stabilit, de respectarea condiţiilor sanitar – veterinare şi pentru siguranţa alimentelor de către persoanele fizice sau de către persoanele juridice care efectuează operaţiuni de comerţ intracomunitar, import, tranzit şi export de animale vii, embrioni, ovule, material seminal, produse medicinale veterinare, hrană pentru animale, alimente și SNCU;
  3. participă la gestionarea alertelor iniţiate în cadrul S.R.A.A.F., pe teritoriul de competenţă al circumscripţiei;
  4. efectuează controalele oficiale prin metode şi tehnici adecvate, în conformitate cu prevederile legislaţiei în vigoare, precum şi cu procedurile şi ghidurile aprobate de A.N.S.V.S.A.;
  5. controlează respectarea normelor privind siguranţa alimentelor în toate unităţile care produc, prelucrează, procesează, depozitează, transportă, distribuie, valorifică şi comercializează alimente de origine animală şi răspunde de aplicarea măsurilor corective care se impun;
  6. efectuează expertiza produselor de origine animală în unităţile care produc, procesează, depozitează, comercializează, transportă şi/sau distribuie produse de origine animală, inclusiv prin prelevare de probe în vederea examenului de laborator al produselor de origine animală;
  7. dispune măsurile legale de sancţionare contravenţională pentru încălcările legislaţiei sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor constatate în urma controalelor
  8. răspunde de întocmirea corectă, potrivit legislaţiei specifice, a Procesului-verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiilor la normele sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor;
  9. aplică măsuri de reţinere oficială/sechestru sau confiscare şi dispune neutralizarea produselor medicinale veterinare, alimentelor, hranei pentru animale, animale vii, embrioni, ovule şi material seminal, în conformitate cu prevederile legale în vigoare;
  10. verifică concordanţa între informaţiile înregistrate în BND şi animalele existente în exploataţie şi dispune măsurile legale;
  11. verifică conformitatea depozitelor de destinaţie la importurile de alimente/hranei pentru animale, prevăzute în Documentul de intrare şi datele existente legate de înregistrarea unităţilor;
  12. efectuează controale oficiale la destinație, în cazul comerțului intracomunitar/importului de animale vii, embrioni, ovule, material seminal, produse medicinale veterinare, hrană pentru animale, alimente și SNCU, în conformitate cu prevederile legale în vigoare, în cazul notificării de către Biroul Autorizare, Înregistrare, TRACES şi gestiunea activităţii de Import- Export;
  13. realizează controale specifice şi asigură completarea şi transmiterea documentaţiei către Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, cu privire la modul de respectare de către agricultori a SMR referitoare la domeniile specifice de competenţă;
  14. întocmesc rapoarte şi situaţii privind unităţile care se află în aria de organizare şi funcţionare a circumscripţiei, inclusiv situaţia epidemiologică;
  15. întocmesc situaţii referitoare la suspiciunile/confirmările bolilor notificabile la animale, inclusiv zoonoze;
  16. evaluează şi răspund de verificarea îndeplinirii condiţiilor legale şi întocmesc referatul de evaluare, în concordanţă cu legislaţia în vigoare, pentru acordarea autorizaţiei/înregistrării sanitare veterinare de funcţionare a unităţilor şi a obiectivelor supuse controlului sanitar – veterinar şi pentru siguranţa alimentelor, inclusiv pentru mijloacele de transport potrivit legii, pe domenii de activitate;
  17. transmite referatul de evaluare întocmit către Biroul Autorizare, Înregistrare, TRACES şi Gestiunea Activităţii de Import – Export, ţinând cont de termenul legal de soluţionare a solicitării de autorizare/înregistrare.
  18. aplică, potrivit legii, măsuri imediate, în cazul suspiciunii unor boli ale animalelor pe teritoriul desemnat şi anunţă imediat conducerea D.S.V.S.A.Timiș
  19. preiau, prin decizia directorului executiv, şi alte competenţe de la Serviciul Control Oficial Sănătate şi Bunăstare Animală, Serviciul Control Oficial Siguranţa Alimentelor şi Serviciul Catagrafie şi Evidenţă Informatizată în funcţie de complexitatea activităţii;
  20. participă şi răspund, în condiţiile legii, la întocmirea documentelor necesare pentru acordarea despăgubirilor pentru animalele tăiate, ucise sau altfel afectate, în vederea lichidării rapide a focarelor de boli transmisibile ale animalelor;
  21. întocmesc evidenţa epidemiologică şi documentele care atestă statusul sanitar al efectivelor de animale, precum şi programele de combatere pentru bolile infectocontagioase şi parazitare cronice, conform normelor sanitar-veterinare, pe care le supune aprobării conducerii D.S.V.S.A.Timiș;
  22. supraveghează, în condiţiile legii, executarea lucrărilor de dezinsecţie, dezinfecţie şi deratizare, în caz de suspiciuni sau de confirmare de boli ale animalelor şi verifică corectitudinea întocmirii documentelor justificative;
  23. raportează conducerii D.S.V.S.A.Timiș datele tehnice şi alte date, stabilite de D.S.V.S.A.Timiș, inclusiv disfuncţionalităţile constatate în teritoriu, cu privire la nerespectarea Programului acţiunilor de supraveghere, prevenire, control şi eradicare a bolilor la animale, a celor transmisibile de la animale la om, protecţia animalelor şi protecţia mediului, de identificare şi înregistrare a bovinelor, suinelor, ovinelor, caprinelor şi ecvideelor, pe domeniul de competenţă teritorială;
  24. desfăşoară activităţi referitoare la identificarea şi înregistrarea animalelor, în condiţiile legii;
  25. realizează misiuni de audit, potrivit competenţelor şi procedurilor stabilite de A.N.S.V.S.A., în unităţile de profil supuse controlului sanitar–veterinar şi pentru siguranţa alimentelor;
  26. răspund de identificarea şi monitorizarea unităţilor din aria de organizare şi funcţionare a circumscripţiilor sanitar-veterinare pentru siguranţa alimentelor oficiale şi de asigurarea veridicităţii catagrafiei acestora, pe care o întocmesc şi transmit cu o frecvenţă lunară la Serviciul Catagrafie, Autorizare, Înregistrare şi Evidenţă Informatizată;
  27. înregistrează şi completează la zi evidenţele tehnice obligatorii şi întocmesc actele sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor oficiale, conform legislaţiei în vigoare;
  28. realizează evaluarea unităţilor autorizate/înregistrate sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor, în vederea încadrării în grupa de risc, în baza procedurilor transmise de către A.N.S.V.S.A.;
  29. întocmesc informări şi rapoarte tehnice asupra activităţii desfăşurate pe domeniul de competenţă;
  30. personalul angajat pe durată determinată în vederea efectuării activităților de control oficial din cadrul circumscripției, întocmește deconturile justificative privind activitatea de control oficial realizată și care urmează a fi tarifată și le înaintează directorului executiv adjunct.
  31. răspunde la solicitările altor structuri din cadrul instituţiei sau ale A.N.S.V.S.A., precum şi ale persoanelor fizice şi juridice, privind domeniile de competenţă, conform legislaţiei în vigoare;
  32. soluţionează petiţiile primite în responsabilitatea sa şi comunică răspunsurile către Biroul Autorizare, Înregistrare, TRACES şi gestiunea activităţii de Import- Export, având în vedere respectarea termenului legal de răspuns către petent, în conformitate cu prevederile legale;
  33. răspunde de elaborarea şi avizarea planurilor de măsuri/acţiuni faţă de recomandările/măsurile primite în urma auditurilor/controalelor interne şi externe a activităţilor specifice, precum şi de realizarea acestora în termenele stabilite, în conformitate cu legislaţia specifică în vigoare;
  34. realizează şi alte activităţi dispuse de conducerea instituţiei, în baza legislaţiei în vigoare, în limita competenţelor specifice.

35.respecta procedurile generale si specifice aprobate in cadrul sistemului de control intern/managerial al D.S.V.S.A.Timiș;

  1. avizează procedurile specifice/instrucțiuni de lucru/manuale, precum și alte documente operaționale specifice sistemului de control intern/managerial proiectat și implementat la nivelul D.S.V.S.A.Timiș;
  2. își desfășoară activitatea în conformitate cu pregătirea și instruirea sa, precum și cu instrucțiunile primite din partea angajatorului, astfel încât să nu expună la pericol de accidentare sau îmbolnăvire profesională atât propria persoană cât și alte persoane care pot fi afectate de acțiunile sau omisiunile sale în timpul procesului de muncă.
  3. comunică imediat angajatorului și/sau lucrătorilor desemnați orice situație de muncă pe care o consideră, din motive întemeiate, un pericol pentru securitatea și sănătatea lucrătorilor.
  4. aduce la cunoștința conducătorului  locului de muncă și/sau angajatorului accidentele suferite de propria persoana.
  5. cooperează, atât timp cât este necesar cu angajatorul și/sau lucrătorii desemnați, pentru a permite angajatorului să se asigure că mediul de muncă și condițiile de lucru sunt sigure și fără riscuri pentru securitate și sănătate în domeniul său de activitate.
  6. are obligația să păstreze confidențialitatea lucrărilor executate.
  7. își însușește și respectă prevederile legislației în domeniul securității și sănătății în muncă și măsurile de aplicare a acestora,
  8. coordonatorul circumscripției sanitar-veterinare și pentru siguranța alimentelor oficiale face propuneri în scris directorului executiv în vederea stabilirii numărul personalului de specialitate necesar fiecărei unități menționate la pct.I din anexa nr.1 din Ordinul președintelui A.N.S.V.S.A. nr.64/2007,cu modificările și completările ulterioare, în funcție de specificul activității acestora, de capacitatea de producție, fluxul tehnologic și de sistemul de organizare, cu încadrarea în bugetul aprobat și în conformitate cu prevederile legislației în vigoare,
  9. personalul de specialitate care realizează controlul oficial sanitar-veterinar în unitățile prevăzute la pct. I din anexa nr.1 din Ordinul președintelui A.N.S.V.S.A. nr.64/2007,cu modificările și completările ulterioare, își desfășoară activitatea sub îndrumarea tehnică acoordonatoruluicircumscripției sanitar-veterinare și pentru siguranța alimentelor oficiale,
  10. coordonatorul circumscripției sanitar-veterinare și pentru siguranța alimentelor oficiale vizează prezența personalului de specialitate în unitate, documentul justificativ prevăzut in anexa nr.3 din Ordinul președintelui A.N.S.V.S.A. nr.64/2007,cu modificările și completările ulterioare și verifică îndeplinirea sarcinilor de serviciu conform fișelor de post.

 

– consilier, clasa I, grad profesional debutant în cadrul Serviciului Control Oficial Sănătate și Bunăstare Animală

 

1.realizează controale oficiale, în domeniul specific de activitate, în conformitate cu Programele de Supraveghere şi Control aprobate de A.N.S.V.S.A. şi Programul Naţional Cadru de Control în domeniul de competenţă, întocmeşte raportările specifice şi le transmite la A.N.S.V.S.A.;

2.efectuează controalele oficiale prin metode şi tehnici adecvate, în conformitate cu prevederile legislaţiei în vigoare, precum şi cu procedurile şi ghidurile aprobate de A.N.S.V.S.A.;

3.răspunde de întocmirea corectă, potrivit legislaţiei specifice, a Procesului-verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiilor la normele sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor;

4.controlează modul în care se respectă prevederile legale referitoare la subprodusele animale ce nu sunt destinate consumului uman, pe domeniul specific de activitate;

5.controlează şi răspunde aplicarea prevederilor legislaţiei sanitare-veterinare din domeniul sănătăţii şi bunăstării animalelor, nutriţiei animale, precum şi în domeniul punerii pe piaţa şi  utilizării produselor medicinale veterinare, a biocidelor şi a altor produse de uz veterinar, respectiv al farmacovigilenţei şi reacţiilor adverse, de către persoanele fizice şi/sau juridice, pe teritoriul de competenţă al D.S.V.S.A.Timis;

6.controlează şi răspunde de aplicarea prevederilor legislaţiei în domeniul identificării şi înregistrării animalelor

7.controlează în teren, conform cerinţelor tehnice, avizează şi răspunde de verificarea corectitudinii şi veridicităţii deconturilor întocmite de medicii veterinari de liberă practică împuterniciţi, privind acţiunile sanitare veterinare şi acţiunile de identificare şi înregistrare, suportate de la bugetul de stat, pe teritoriul de competenţă al D.S.V.S.ATimis;

8.răspunde de modul de realizare a activităţilor specifice de prevenţie şi combatere şi de întocmirea documentaţiei privind notificarea, declararea şi stingerea focarelor de boli declarabile care evoluează pe teritoriul de competenţă al D.S.V.S.A.Timis, conform legislaţiei în vigoare.

9.monitorizează, verifică, urmăreşte şi răspunde de efectuarea de către medicii veterinari de liberă practică împuterniciţi, a acţiunilor sanitar-veterinare prevăzute în Planul cifric aprobat;

10.verifică concordanţa între informaţiile înregistrate în BND şi animalele existente în exploataţie şi dispune măsurile legale ce se impun;

11.prelevează probe, conform prevederilor legale şi procedurilor în vigoare, atunci când situaţia o impune.

12.controlează respectarea legislaţiei sanitar-veterinare în vigoare, cu privire la ecarisarea teritoriului, la igienizarea incintelor, la evacuarea, distrugerea şi confiscarea deşeurilor şi a subproduselor necomestibile, inclusiv în ceea ce priveşte funcţionarea unităţilor implicate în neutralizarea SNCU pe teritoriul de competenţă al D.S.V.S.A. Timis;

13.îndeplineşte şi alte sarcini legate de prevenirea şi combaterea epidemiei în rândul animalelor şi alte măsuri ce se impun pentru asigurarea sănătăţii animalelor

14.controlează şi răspunde de implementarea,aplicarea si respectarea prevederilor privind bunăstarea animalelor pe teritoriul de competenţă al D.S.V.S.A.Timis, inclusiv a standardelor minime privind protecţia animalelor în timpul transportului, în timpul sacrificării/ uciderii;

15.controlează modul de păstrare şi de utilizare a produselor medicinale veterinare şi a furajelor medicamentate, precum şi aplicarea procedurilor de investigare a reacţiilor adverse apărute în urma utilizării de produse medicinale veterinare la animale din raza teritorială a D.S.V.S.A.Timis;

16.controlează respectarea normelor în vigoare cu privire la protecţia animalelor din adăposturile de câini fără stăpân, a celor din grădini zoologice/ acvarii publice/ circuri/ pensiuni/canise/ pet-shop–uri, precum şi a animalelor folosite în scopuri ştiinţifice sau în alte scopuri experimentale;

17.verifică modul de aplicare a legislaţiei în vigoare cu privire la gestiunea câinilor fără stăpân

18.controlează completarea registrelor de la sediile adăposturilor publice şi private pentru câinii fără stăpân conform procedurilor stabilite de A.N.S.V.S.A.

19.soluţionează petiţiile primite în responsabilitatea sa şi comunică răspunsurile către acesta către Serviciul/Biroul Catagrafie, Autorizare, Înregistrare şi Evidenţă Informatizată având în vedere respectarea termenului legal de răspuns către petent, în conformitate cu prevederile legale;

20.participă la instruiri dispuse de A.N.S.V.S.A.;

21.realizează şi alte activităţi dispuse de conducerea instituţiei, în baza legislaţiei în vigoare în limita competenţelor specifice.

 

DIRECTOR EXECUTIV,                                     Compartimentul Juridic și Resurse Umane,

Dr.Alin-Flavius NICOARĂ                                               Lidia Cristina Stana