Anunt concurs post contractual medic veterinar grad II (07.06.2022)

ANUNȚ

 

Având în vedere prevederile H.G. nr.286/2011 modificată și completată de H.G. nr.1027/2014,  Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Timiş organizează concurs de recrutare pentru ocuparea funcției contractuale de execuție vacante de medic veterinar, grad II, angajat pe perioadă determinată de 1 an în cadrul Biroului Siguranța Alimentelor – Serviciul  Laborator Sanitar Veterinar și pentru Siguranța Alimentelor.

 

CALENDARUL DE DESFĂȘURARE A CONCURSULUI

Dosarele de înscriere la concurs se pot depune în termen de 10 zile lucrătoare de la data publicării anunțului, respectiv până la data de 21.06.2022, ora 17,00 la secretariatul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Timiș din Timișoara, str. Surorile Martir Caceu nr.4.

Rezultatele selecției dosarelor see afișează în data de 23.06.2022, ora 14,00

Concursul se organizează la sediul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Timiș din Timișoara, str.Surorile Martir Caceu nr.4 în data de 30.06.2022, ora 10,00, proba scrisă și în data de 05.07.2022, ora 10,00 interviul.

Rezultatele probei scrise și interviului se afișează în ziua programată, la ora 14.

Contestaţiile se depun în termen de cel mult o zi lucrătoare de la data afişării rezultatului selecţiei dosarelor, respectiv de la data afişării rezultatului probei scrise şi/sau a probei practice şi a interviului, sub sancţiunea decăderii din acest drept.

DOSARUL DE ÎNSCRIERE LA CONCURS trebuie să conțină în mod obligatoriu următoarele documente:

a) cerere de înscriere la concurs adresată conducătorului autorităţii sau instituţiei publice organizatoare;

b) copia actului de identitate sau orice alt document care atestă identitatea, potrivit legii, după caz;

c) copiile documentelor care să ateste nivelul studiilor şi ale altor acte care atestă efectuarea unor specializări, precum şi copiile documentelor care atestă îndeplinirea condiţiilor specifice ale postului solicitate de autoritatea sau instituţia publică;

d) carnetul de muncă sau, după caz, adeverinţele care atestă vechimea în muncă, în meserie şi/sau în specialitatea studiilor, în copie;

e) cazierul judiciar sau o declaraţie pe propria răspundere că nu are antecedente penale care să-l facă incompatibil cu funcţia pentru care candidează;

f) adeverinţă medicală care să ateste starea de sănătate corespunzătoare eliberată cu cel mult 6 luni anterior derulării concursului de către medicul de familie al candidatului sau de către unităţile sanitare abilitate;

g) curriculum vitae;

Adeverinţa care atestă starea de sănătate conţine, în clar, numărul, data, numele emitentului şi calitatea acestuia, în formatul standard stabilit de Ministerul Sănătăţii.

În cazul documentului prevăzut la lit. e), candidatul declarat admis la selecţia dosarelor, care a depus la înscriere o declaraţie pe propria răspundere că nu are antecedente penale, are obligaţia de a completa dosarul de concurs cu originalul cazierului judiciar, cel mai târziu până la data desfăşurării primei probe a concursului.

Actele prevăzute la lit. b)-d) vor fi prezentate şi în original în vederea verificării conformităţii copiilor cu acestea.

 

CONDIȚII DE PARTICIPARE:

Condiții generale

a) are cetăţenia română, cetăţenie a altor state membre ale Uniunii Europene sau a statelor aparţinând Spaţiului Economic European şi domiciliul în România;

b) cunoaşte limba română, scris şi vorbit;

c) are vârsta minimă reglementată de prevederile legale;

d) are capacitate deplină de exerciţiu;

e) are o stare de sănătate corespunzătoare postului pentru care candidează, atestată pe baza adeverinţei medicale eliberate de medicul de familie sau de unităţile sanitare abilitate;

f) îndeplineşte condiţiile de studii şi, după caz, de vechime sau alte condiţii specifice potrivit cerinţelor postului scos la concurs;

g) nu a fost condamnată definitiv pentru săvârşirea unei infracţiuni contra umanităţii, contra statului ori contra autorităţii, de serviciu sau în legătură cu serviciul, care împiedică înfăptuirea justiţiei, de fals ori a unor fapte de corupţie sau a unei infracţiuni săvârşite cu intenţie, care ar face-o incompatibilă cu exercitarea funcţiei, cu excepţia situaţiei în care a intervenit reabilitarea.

Condiții specifice:

Studii universitare de licență absolvite cu diplomă de licență sau echivalentă în domeniul fundamental științe biologice și biomedicale, ramura de știință medicină veterinară domeniul de licență medicină veterinară, specializarea medicină veterinară.

Vechime în specialitatea studiilor absolvite de minim 4 ani.

 

BIBLIOGRAFIE

  • Ordinul președintelui Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor104/2021, pentru aprobarea Normei sanitar-veterinareși pentru siguranța Alimentelor privind autorizarea, înregistrarea și controlul laboratoarelor sanitare- veterinare și pentru siguranța alimentelor în care se desfășoară activități de testare și analize de laborator.
  • Ordinul președintelui Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor nr.35/2016 cu modificările și completările ulterioare privind aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Programului acțiunilor de supraveghere, prevenire, control și eradicare a bolilor la animale, a celor transmisibile de la animale la om, protecția animalelor și protecția mediului, de identificare și înregistrare a bovinelor, suinelor, ovinelor, caprinelor și ecvideelor, precum și a Normelor metodologice de aplicare a Programului de supraveghere și control în domeniul siguranței alimentelor(Secțiunea 4, lit. a, b, c, f, g, f  și Secțiunea 7).
  • Regulamentul Comisiei (EC) Nr. 2073/2005, cu modificările și completările ulterioare cu privire la criteriile microbiologice pentru produse alimentare.
  • Ordinul ANSVSA n27/2011 privind aprobarea criteriilor microbiologice și de igienă care se aplică produselor alimentare, altele decât cele menționate în Regulamentul CE Nr. 2073/2005, cu modificările și completările ulterioare, cu privire la criteriile microbiologice pentru produse alimentare.
  • SR ISO 18593/2018. Microbiologia lanțului Alimentar- Metode orizontale pentru prelevarea probelor de suprafețe.
  • SR ISO 7218/2020. Microbiologia Alimentelor și furajelor. Reguli generale pentru examene microbiologice.
  • SR EN ISO 11133/2014/A1/2018: Microbiologia alimentelor, hranei pentru animale și a apei. Preparare, producere, depozitare și încercări de performanță ale mediilor de cultură.
  • Ordinul Ministerului Sănătății nr.976/1998, cu modificările și completările ulterioare, pentru Aprobarea Normelor de igienă privind producția, prelucrarea, depozitarea, păstrarea, transportul și desfacerea alimentelor.
  • Standardul SR EN ISO/IEC 17025/2018 ,,Cerințe generale pentru competența laboratoarelor de încercări și etalonări,, .
  • ISO 6887-1:2017- Partea 1. Reguli generale pentru prepatrarea suspensiei inițiale și a diluțiilor decimale.

 

TEMATICĂ

  • Efectuarea analizelor de laborator pentru probele recoltate în cadrul controalelor oficiale conform planurilor cifrice anuale aprobate, în caz de suspiciune și în cadrul programelor de autocontrol, la cerere.
  • Asigurarea validității rezultatelor analizelor de laborator conform cerințelor sistemului calității, având la bază cerințele Standardului SR EN ISO/IEC 17025/2018 ,,Cerințe generale pentru competența laboratoarelor de încercări și etalonări,,.
  • Autorizarea sanitară veterinară a laboratoarelor uzinale din domeniul siguranțeialimentelor,controlul și evaluarea acestora, conform Ordinului 104/2021.
  • Procedura de preparare, producere, depozitare și încercări de performanță ale mediilor de cultură
  • Pregătirea eșantioanelor pentru analiză, a suspensiei inițiale și a diluțiilor decimale pentru examenul microbiologic.
  • Calculul și exprimarea rezultatelor obținute pentru analizele efectuate.
  • Aplicarea metodelor analitice în laboratorul de microbiologie pentru matricile analizate conform ultimei ediții a standardelor ISO în vigoare.
  • Înregistrarea, elaborarea și gestionarea documentelor aferente probelor analizate pentru domeniul de activitate siguranța alimentelor, profilul microbiologie alimente

 

ATRIBUȚII SPECIFICE

  1. Efectuează controale oficiale prin analize de laboratormicrobiologice din probele de alimente recoltate în cadrul Planurilor cifrice aprobate, pentru probele recoltate în cadrul controalelor oficiale efectuate în caz de suspiciune, precum şi în cadrul programelor de autocontrol pentru Laboratorul de Microbiologie  Alimentară;
  2. Aplică corect metodele oficiale, recomandate de laboratoarele naţionale de referinţă,  respectă cerinţele de performanţă în acord de legislaţia europeană, metodele standardizate, metode recomandate de laboratoarele comunitare de referinţă, procedurile specifice în conformitate cu legislaţia în vigoare pentru Laboratorul de Microbiologie Alimentară;
  3. Îşi desfăşoară activitatea analitică conform cerinţelor ISO 17025 si a Procedurilor generale si specifice  din cadrul L.S.V.S.A. Timișpentru asigurarea calităţii, pentru Laboratorul de Microbiologie  Alimentară;
  4. Asigură,respectăși controlează  măsurile necesare pentru prevenirea accidentelor de  muncă și a îmbolnăvirilor profesionale la locul de muncă;
  5. Răspunde de modul în care se asigurăactivitatea de prevenire și stingere a incendiilor în cadrul laboratorului unde își desfășoară activitatea;
  6. Pregătește probele(etapele preliminare) in vederea introducerii in procesul analitic;
  7. Efectueazăanalize microbiologice corespunzător profilului de activitate: efectueazăsuspensii inițiale, diluții, însămânțări pe medii de cultura, pasari culturi bacteriene,etc.;
  8.  Participăla efectuarea analizelor microbiologice din  produse alimentare;examinează și efectuează citirea și calculul pentru exprimarea rezultatului  probelor;
  9. Verificămediile de culturănecesare analizelor microbiologice și răspunde de calitatea acestora
  10. Efectueazăînregistrări în registrul de  probeși în fișele analitice, validând rezultatele prin semnătură;
  11. Efectueazăverificarea intermediara a echipamentelor și sticlăriei de laborator conform Programului anual;
  12. Menține în bună stare de funcționare aparatura și instrumentarul de laborator;
  13. Întocmește necesarul de materiale  laborator, reactivi, medii de culturăși ține evidența consumurilor acestora;
  14. Asigură programul de igienizare în laboratorul de microbiologie alimentară și efectuează verificarea eficienței dezinfecției;
  15. Asigură monitorizarea condițiilor de mediu,a temperaturii echipamentelor din laborator și a spatiilor de lucru;
  16. Participăla validarea /verificarea validării metodelor microbiologiceși la menținerea acreditării laboratorului, conform cerințelor sistemului calității implementat la nivelul LSVSA Timiș;
  17. Realizeazăși alte activități dispusede conducerea D.S.V.S.A.Timiș  pe baza legislației în vigoare, în limita competențelor specifice.

 

Adresa de corespondență: Timișoara, str. Surorile Martir Caceu nr.4, telefon/fax: 0256-204.911.

E-mail: office-timis@ansvsa.ro.

Persoana de contact – Lidia Cristina Stana – consilier superior Compartimentul Juridic și Resurse Umane, telefon 0256204911/int.107.

 

DIRECTOR EXECUTIV,                                  Compartimentul Juridic și Resurse Umane,

Dr.Alin-Flavius Nicoară                                                         Lidia Cristina Stana