ANUNŢ CONCURS
DIRECŢIA SANITARĂ VETERINARĂ ŞI PENTRU SIGURANŢA ALIMENTELOR TIMIŞ anunță organizarea etapei de selecție a proiectului – pilot pentru ocuparea unei funcții publice de execuție vacante în temeiul art. 619 alin. (8) din Codul Administrativ, cu modificările și completările ulterioare
Data publicării anunţului: 31.07.2023
Posturi scoase la concurs:
Consilier, clasa I, grad debutant, BIROU SIGURANTA ALIMENTELOR – 336794
Formular de inscriere la concurs
Condiţii de participare:
Studii:
– studii universitare de licenţă absolvite cu diplomă de licenţă sau echivalentă
Domenii de studiu: Ştiinţe biologice şi biomedicale (Domeniul fundamental), Medicină veterinară (Ramura de știință), Medicină veterinară (Domeniul de licență), Medicină veterinară (Specializarea)
Vechimea minimă în specialitatea studiilor: 0 ani
Durată timp de muncă: 8h/zi – 40h/săptămâna
Calendarul de desfășurare a concursului:
- proba scrisă,în data de 13.09.2023, ora 11.00, la sediul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Timiș din Timișoara, str. Surorile Martir Caceu nr.4, sala de ședințe.
- proba interviu,în termen de maximum 5 zile lucrătoare de la data susținerii probei scrise, la sediul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Timiș din Timișoara, str. Surorile Martir Caceu nr.4, doar acei candidați care au obținut la proba scrisă minimum 60 puncte.
Dosarele de înscriere la concurs se constituie exclusiv în format electronic, în termen de 20 zile lucrătoare de la data publicării anunțului, respectiv în perioada 31.07.2023-29.08.2023(inclusiv).
Perioada de selecție a dosarelor de concurs: în termen de maximum 5 zile lucrătoare de la data expirării termenului de depunerea dosarelor.
Perioada de depunere a contestațiilor la selecția dosarelor: în termen de cel mult 24 ore de la data afișării rezultatului selecției dosarelor.
Perioada de soluționare a contestațiilor la selecția dosarelor: în termen de maximum 48 ore de la expirarea termenului de depunere a contestațiilor.
În vederea participării la etapa de selecţie a proiectului-pilot, în termen de 20 de zile lucrătoare de la data publicării anunţului, în condiţiile prevăzute la art. 75 alin. (2) şi (3) din anexa nr.9 – Norme privind organizarea şi desfăşurarea proiectului-pilot al concursului de ocupare a unor funcţii publice vacante şi modalitatea de previzionare a necesarului de funcţii publice pentru organizarea proiectului-pilot, candidaţii constituie dosarul de concurs exclusiv în format electronic, prin intermediul platformei informatice de concurs.
Dosarul de concurs conţine, în mod obligatoriu:
a) formularul de înscriere prevăzut la 123 lit.b) anexa 9 semnat, datat și încărcat în platforma informatică de concurs;
b) copia actului de identitate;
c) copii ale diplomelor de studii sau echivalente, certificatelor şi altor documente care atestă efectuarea unor specializări şi perfecţionări sau deţinerea unor competenţe specifice;
d) copia adeverințeicare atestă starea de sănătate corespunzătoare, eliberată cu cel mult 6 luni anterior derulării etapei de selecţie a proiectului-pilot de către medicul de familie al candidatului;
e) cazierul judiciar.
Constituirea dosarului de concurs se face prin încărcarea documentelor aflate în profilul individual al candidatului din platforma informatică de concurs la secţiunile predefinite în acest scop.
Candidatul poate completa sau modifica conţinutul dosarului de concurs oricând până la expirarea termenului-limită pentru finalizarea perioadei de înscriere, moment de la care platforma informatică de concurs nu mai permite completarea sau modificarea conţinutului dosarului de concurs.
Constituirea dosarului de concurs este considerată finalizată după completarea tuturor secţiunilor predefinite de platforma informatică de concurs.
La finalul procesului de constituire a dosarului de concurs, fiecărui candidat i se atribuie un număr de înregistrare a dosarului de concurs care se utilizează pentru comunicarea rezultatelor probelor din etapa de selecție a proiectului-pilot, alături de identificatorul unic prevăzut la 27alin. (6) din anexa.
Adresa de corespondență: Timișoara, str. Surorile Martir Caceu nr.4, telefon/fax: 0256-204.911.
E-mail: office-timis@ansvsa.ro.
Persoana de contact – Lidia Cristina Stana – consilier superior Compartimentul Juridic și Resurse Umane, telefon 0256-204.911 int.107.
Bibliografie și tematică specifică pentru Consilier, Clasa: I, Grad: debutant, BIROU SIGURANTA ALIMENTELOR – 336794
- Ordinul președintelui Autorității Naționale Sanitare Veterinare si pentru Siguranța Alimentelor Nr.140/2022 pentru modificarea anexei nr.1 la Ordinul președintelui Autorității Naționale Sanitare Veterinare si pentru Siguranța Alimentelor nr. 35/2016 privind aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Programului acțiunilor de supraveghere, prevenire, control și eradicare a bolilor la animale, a celor transmisibile de la animale la om, protecția animalelor și protecția mediului, de identificare și înregistrare a bovinelor, suinelor, ovinelor, caprinelor și ecvideelor, precum și a Normelor metodologice de aplicare a Programului de supraveghere si control în domeniul siguranței alimentelor ( Art.I, Capitolul II- Expertiza sanitara veterinara a furajelor din anexa nr.1 la Ordinul președintelui ANSVSA nr.35/2016 privind aprobarea Normelor metodologice )
cu tematica Expertiza sanitară veterinară a furajelor – Nitriți, Impurități botanice, Constituenți de origine animală
- Regulamentul (UE) nr.574/2011 al Comisiei din 16 iunie 2011, de modificare a anexei I la Directiva 2002/32/CE a Parlamentului European și a Consiliului in ceea ce privește limitele maxime de nitriți
cu tematica Limitele maxime de substanțe nedorite – Nitriți din produsele destinate furajelor
- Regulamentul (CE ) nr.152/2009 al Comisiei din 27 ianuarie 2009 de stabilire a metodelor de eșantionare și analiză pentru controlul oficial al furajelor
cu tematica Metode de eșantionare; Dispoziții generale privind metodele de analiză a furajelor; Metode de analiză de control a compoziției materiilor prime furajere și al furajelor combinate
- Regulamentul (UE) nr.939/2010 al Comisiei din 20 octombrie 2010 de modificare a anexei IV la Regulamentul (CE) nr.767/2009 privind nivelurile de toleranță permise pentru etichetarea privind compoziția materiilor prime pentru furaje, sau a furajelor combinate menționate la articolul 11 alineatul (5)
cu tematica Niveluri de toleranță permise pentru etichetarea privind compoziția materiilor prime pentru furaje sau a furajelor combinate
- Determinări fizico-chimice de laborator pentru produsele alimentare de origine animală- Dr.Nicolae Popescu, Prof.Dr.Gavrila Popa și Prof.Dr.Vasile Stănescu, Ed.Ceres, București,1986, cap.1 si cap.8
cu tematica Efectuarea analizelor sanitar-veterinare de laborator pentru probele recoltate în cadrul controalelor oficiale, în caz de suspiciune și în cadrul programelor de autocontrol – etape preparări preliminare probe, preparări / calcule soluții de reactivi și soluții de standarde analitice; noțiuni de chimie analitică
- Regulament specific de acreditare în domeniul acreditării laboratoarelor de încercări și etalonări conform SR EN ISO/IEC 17025:2018, RENAR Cod: RS-1.1 LI/LE; – cap. 5
cu tematica Cerințe de bază în laboratoarele de încercări privind personalul, manipularea probelor, utilizarea echipamentelor, validarea metodelor de analiză, asigurarea validității rezultatelor analizelor de laborator, pentru a îndeplini cerințele de acreditare conform Standardului SR EN ISO/IEC 17025:2018
Atribuții stabilite în fișa postului, precum şi alte date necesare desfăşurării etapei de selecţie a proiectului-pilot:
- Efectuează controale oficiale prin analize de laborator fizico-chimice din probe hrana pentru animale, recoltate conform Planurilor cifrice, pentru probele recoltate în cadrul controalelor oficiale precum și în cadrul programelor de autocontrol/ la cerere.
- Utilizează metode standardizate, metode recomandate de laboratoarele comunitare și naționale de referință și participă la validarea și acreditarea metodelor folosite, în conformitate cu legislația în vigoare.
- Participă la stabilirea necesarului și a specificațiilor tehnice privind echipamentele, reactivii, kit-urile și alte materiale necesare pentru efectuarea analizelor de laborator în cadrul programului de autocontrol precum și a Programului de supraveghere și control în domeniul siguranței alimentelor.
- Participă la verificarea și gestionarea stocurilor de reactivi, kituri și alte substanțe, inclusiv de utilizarea lor în termenul de valabilitate precizat de producător.
- Participă la testele de competență inter-laborator organizate în condițiile legii și la testele intra-laborator organizate în cadrul L.S.V.S.A. Timiș pentru asigurarea calității rezultatelor.
- Își desfășoară activitatea analitica conform cerințelor ISO 17025 pentru asigurarea calității analizelor și rezultatelor.
- Utilizează corect substanțele considerate precursori la fabricarea drogurilor și a substanțelor chimice periculoase, conform legislației în vigoare.
- Respectă și aplică planul de măsuri/acțiuni față de recomandările/ neconformitățile primite în urma auditurilor/controalelor interne și externe a activităților specifice și urmărește realizarea acestora în termenele stabilite, în conformitate cu legislația specifică în vigoare.
- Respectă măsurile necesare pentru prevenirea accidentelor de muncă și a îmbolnăvirilor profesionale la locul de muncă.
- Respectă procedura de prevenire și stingere a incendiilor în cadrul laboratorului unde își desfășoară activitatea
DIRECTOR EXECUTIV,
Dr. Alin-Flavius NICOARĂ